Bejelentés
Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Amit legtöbször feltesznek nekem: Mennyit lehet ezzel keresni?

Valaszom erre az, hogy mit akarsz ezzel keresni, és mennyi időt akarsz ráfordítani!?

Ha van elég időd, akkor tudsz foglalkozni vele naponta akár több órát is. Van olyan volt tanítványom, aki viszonylag kis kereskedési tőkével, (1000 euro) és napi 6 óra erre szánható idővel tanításom után fél évvel a FOREX-en, megkereste a napi 50 euro-t.
Azóta természetesen a kereskedési tőkéjét is felduzzasztotta, így már ennek sokszorosát. Mindezt 45 évesen úgy, hogy előtte azt sem tudta hogy mi az a tőzsde.
Elmondható az, hogy egy közepes day trade kereskedő napi 100-500 euro-t megtud keresni.

A másik véglet pedig az, akinek napi maximum fél órája van erre, viszont a kereskedési tőkéje nagy. Ő azért nem day trade-zik, mert vagy nincs rá ideje és nem is akar erre többet szánni, vagy nem tud több órán át meredni a monitorra. Ő azért foglalkozik a tőzsdével, mert a bankok által kínált 5% -os kamat nem jó neki. Hiába is súlykolja belé a TV reklám naponta negyvenszer, akkor sem jó neki. Igaza is van! Kinek jó az? A bankoknak!
Tehát ez a kereskedési forma az, ahol a 30 % egy jó átlag hozam évente. Ő az óvatos befektető. Csak a legjobb jelekre lép be a piacra, és még ezt megelőzően is megerősítéseket vár.

E két példa között még sok kereskedési tipus van. Az, hogy ki milyen tipusú kereskedő lesz sok minden befolyásolhatja. Pl. ha valakinek van 2 munkahelye, 4 kisgyermeke, az otthon nem fog tudni napi 4 órát csendben koncentrálni a monitor előtt. Neki nem az való. Neki a közép-hosszútávú befektetések valók, amikhez elég napi 15-30 perc. Este ránéz a monitorra, elemezget, igazít a pozíciókon és ennyi.
Ellenben, ha van napi több órád arra, hogy csak te legyél és a monitor, akkor a day trade-t neked találták ki.
De persze nem csak a pénz és a ráfordítható idő határozza meg. Van olyan ember, aki napi tíz órát bír koncentrálni, és van olyan, aki kettőt.
Mint ahogyan valaki le tud futni kényelmesen tíz km-t, de van aki csak kettőt.
Magadnak kell kialakítanod a kereskedési formádat úgy, hogy az illeszkedjen a személyiségedhez, és az életformádhoz.Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!