Bejelentés
Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

A TŐZSDE MINDENKIÉ

Ezt csupa nagybetűvel, mert sajnos sokan még mindig azt hiszik, hogy a tőzsde a "nagyoknak" való. De nem!

Ezt jól példázza az a sikertörténet amit a világ csak "A mágus és a teknőcök" néven ismer.

Richard Dennis befektető üzletember, és barátja, és üzletársa Bill Eckhardt vitájáról szól.


Richard Dennis


Dennis 1983-ban pontot akart tenni üzlettársával és barátjával Bill Eckhardt-al folytatott régi vitájának a végére, miszerint bárkiből sikeres tőzsdei kereskedő válhat-e, avagy születni kell erre a szakmára. Dennis az előbbi, Eckhardt az utóbbi mellett kardoskodott. Dennis javaslatára állást ajánlottak összesen 23 kereskedői helyre. A jelentkezők kéthetes oktatást követően 1983 januárjában már kisebb tőkével kereskedni kezdtek, amelyet a tanítványok többségénél februárban 1 000 000 dollárra növeltek. A tanítványokat a turtle (teknős) jelzővel illették, az ötletgazda Dennis ugyanis nem sokkal korábban tért vissza Ázsiából, ahol egy szingapúri teknőcfarm mély nyomokat hagyott benne, és a kereskedő tanítványai várható fejlődését a teknőcök növekedéséhez hasonlította.

A teknőcök azóta is a tőzsdei kereskedés történetének leghíresebb, és mind a mai napig egyedülálló kísérletét jelentik, ahol beigazolódott, hogy kevés, vagy semmilyen kereskedési tapasztalttal sem rendelkező emberekből egyszerű kereskedési szabályok betartásával sikeres tőzsdéző válhat. Az 1983 és 1987 között Richard Dennis teknőcei több, mint 100 millió dollárral gyarapították tanáruk vagyonát.


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!